Nieuws
4000 euro voor booteigenaar die elektrisch gaat varen
Particuliere booteigenaren die hun boot ombouwen naar een volledig elektrische motor, kunnen tot maximaal 4000 subsidie ontvangen van de provincie Zuid-Holland. Zo wil de provincie ertoe bijdragen dat de recreatievaart sneller verduurzaamt.

Gedeputeerde Anne Koning: ,,Zuid-Holland is een heerlijke provincie om te ontspannen, in, om en op het water. Om dat ook zo te houden is het belangrijk dat we met zijn allen werken aan een schone provincie, met bloeiende natuur en een goede waterkwaliteit. We hopen dat deze subsidieregeling daarbij helpt. En booteigenaren net dat duwtje in de duurzame richting geeft.”

Een belangrijke vorm van waterrecreatie is de pleziervaart. Veel van deze bootjes zijn nog voorzien van een fossiele verbrandingsmotor. Dit gaat ten koste van de lucht- en waterkwaliteit. Door over te stappen naar elektrisch varen vermindert de CO2-uitstoot. Dit komt de lucht- en waterkwaliteit ten goede en zorgt bovendien voor minder geluidshinder op het water. De provincie investeert middels een subsidie ook in laadpunten voor de recreatievaart.

Kijk voor meer informatie op www.duurzamewaterrecreatie.nl/zuid-holland

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter