Activiteiten
High tea in de Koningkerk

Er is weer een High tea in de Koningkerk, Br. Ingenhoeslaan Voorburg, en wel op zondag 19 november van 14 tot 17  uur. Men is welkom op deze zondag middag waar kunsthistoricus Wim Algera een presentatie zal houden over de familie Breughel.  Deze high tea is gratis te bezoeken. Ondernemend, innovatief en wereldberoemd, de familie Brueghel speelde een centrale rol in de Europese kunst van circa 1550 tot ca. 1700. Vijf generaties Brueghels maakten schilderijen die worden bewonderd om hun geestige en onderhoudende composities, universele boodschappen en uitzonderlijk vakmanschap. De onderwerpen variëren van feestelijke bruiloften, bekende spreuken en verhalen uit de Bijbel tot ontzagwekkende landschappen en studies van dieren, insecten en bloemen. Deze presentatie herijkt een van de beroemdste families uit de kunstgeschiedenis door de verbanden tussen de verschillende generaties nader te bekijken en voor het eerst aandacht te besteden aan de Brueghel vrouwen. Wie waren de krachtige vrouwen in deze familie en wat was hun rol in de roem en het succes van de familie?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter