Activiteiten
Neil Young duikt op in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens in de periode van 1 tot en met 10 december. Het theater is te vinden aan het Burg. Feithplein 95  in Voorburg. Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa . Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 1 december: Concert / Neil Young Tribute / Neil Young Tribute. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,00.

Muziekkenners beschouwen hem als een icoon van de rockmuziek, een legende uit de jaren ‘60 met invloed tot op heden: de Canadese singer-songwriter Neil Young. Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voor snaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk. Veertig jaar geleden draaiden we zijn platen helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Zulke mooie muziek die nooit gaat vervelen. Deze viermansformatie laat het publiek de muziek van Neil Young beleven in al haar verscheidenheid; het ruige elektrische werk, de akoestische country en de mooie kleine solosongs. De stem van de Vries lijkt zo op die van Young, dat hier wel sprake moet zijn van een vocale dubbelganger. Veel samenzang, gevarieerd solowerk en alles vol overgave en in de geest van.

Zaterdag 2 december: Cabaret / Ruud Smulders / Rudiversum. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen bedenken? Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM. Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen en net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat weet Ruud te raken met een enkele treffende zin. Een alcoholist eindigt niet in de goot, die eindigt met een hoofdwond in de salontafel.

Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. In het RUDIVERSUM gelden andere wetten. Die je laten schateren om het macabere. Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer. In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit waarbij hij worstelt met de gezondheid van zijn dierbaren en verslaving een onderwerp is dat te vaak terug komt in zijn leven. En hoewel de opties in het RUDIVERSUM oneindig lijken, ontkomen we niet aan één pijnlijke waarheid. Hoe geef je iets een plek in je leven dat je er niet in wil hebben?

Donderdag 7 december: Lunchconcert / Codarts. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

 ‘CoDarts… where talents become artists’. CoDarts, waar talenten artiesten worden. En Theater Ludens draagt haar steentje daaraan bij door de getalenteerde musici van Codarts ruimte te geven hun aanzienlijke talent te ontwikkelen. En dat doen wij tijdens onze lunchconcertenserie. Zodra bekend is wie er speelt (of spelen) brengen wij u hiervan uiteraard op de hoogte. Maar dat het topmusici zijn, dat staat al vast!

Donderdag 7 december: TheaterCinema / Mrs., Harris goes to Paris / VK 2022. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs €9,00, met bibliotheekpas €11,00 (incl. een kopje koffie of thee vooraf). 

Drama van Anthony Fabian. Met o.a. Lesley Manville, Isabelle Huppert en Lambert Wilson. Een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster droomt ervan om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten. Als ze eenmaal genoeg heeft gespaard vertrekt ze naar Parijs, maar daar staan flink wat verrassingen op haar te wachten. Gebaseerd op Paul Gallicos roman Mrs. ’Arris Goes to Paris uit 1958.

Vrijdag 8 december: Concert/ Bertolf / Bluefinger. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 23,00. 

Bertolfs liefde voor muziek begon met bluegrass. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. “Bluefinger” is de titel van het nieuwe album van Bertolf. In het gelijknamige theaterprogramma brengt hij zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen, maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.

Zaterdag 9 december: Komedie / theater van de Klucht /Oh Oh Den Haag! Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 21,00.

 John (Bas Muijs) maakt snel carrière in politiek Den Haag. Een overwinning in de aankomende verkiezingen kan de ambitieuze politicus en begeerlijke vrijgezel dan ook bijna niet ontgaan. Als studente Emma (Sabine Beens) bij hem aanklopt, behoorlijk zwanger en noodgedwongen op zoek naar onderdak helpt John met tegenzin. Vanaf dat moment lijkt alles wat hij zorgvuldig heeft opgebouwd, langzaam af te brokkelen. De twee vliegen elkaar constant in de haren, maar blijken ook niet zonder elkaar te kunnen. Geruchten over een mogelijke relatie via de roddelpers doen de peilingen kelderen. Toeval? Of weet Patrick (Arijan van Bavel), de jaloerse assistent van John daar meer van? Een doldwaze komedie vol Haagse intriges, achterkamertjespolitiek en herkenbare draaikonterij!

Zondag 10 december: Jeugdtheater /Vanaf2 / Oma 4+. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,50.

 Door de ogen van Misha is oma een oude vrouw die moeilijk loopt. Misha vindt haar wel lief, maar saai, want ze kunnen nooit samen rennen of fietsen. Gebruikmakend van zowel beeldend als fysiek theater ziet Misha oma langzaam transformeren in wie ze vroeger was. Een acrobate en danseres. Misha geniet en kijkt om steeds meer te weten te komen. Dus dat allemaal wás en ís oma!

Anastasiia Liubchenko is met het concept, de regie en de vormgeving van ‘Oma’ op dezelfde wijze te werk gegaan als haar bekroonde voorstellingen ‘Geel’ en ‘Thuis’ met muziek van Thijs Felperlaan. Anastasiia Liubchenko is samen met Thijs Felperlaan de drijvende kracht achter Mime Wave Kids. Nadat zij was afgestudeerd in Kiev (Oekraïne) in pantomime en regie voor animatie, volgde Anastasiia de mime-opleiding in Amsterdam. Ze speelde in meerdere kinderproducties en maakte ook vier eigen voorstellingen voor volwassenen.

Naast theater maken schildert ze ook. Deze creatieve kant is een vast onderdeel van haar theatervoorstellingen. Zo is de inspiratiebron voor ‘Geel’ de vele schakeringen geel die Van Gogh in z’n schilderijen gebruikte. Zowel haar schilder-, als theaterstijl is fantasievol, humoristisch en relativerend. Ze werkt ook met thema’s die sociaal betrokken zijn en emoties niet uit de weggaan.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter