Nieuws
Huisvesting statushouders blijft probleem

Leidschendam-Voorburg hoeft in de tweede helft van dit jaar geen 119 statushouders (asielzoekers die mogen blijven) aan een woning te helpen doch 77. Desondanks blijft die huisvesting een probleem. De gemeente kent een achterstand van 125 woningen. In de eerste helft van 2024 moeten nog eens 82 statushouders in Leidschendam-Voorburg een woning krijgen. Een en ander blijkt uit stukken die staatssecretaris Christophe van der Maat (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer heeft gezonden. In de eerste helft van komend jaar moet de gemeente daarnaast 17 alleenstaande minderjarige asielzoekers opvangen. Voor het onderbrengen van andere asielzoekers en/of Oekraïners (regulier, tijdelijk of als noodoplossing) staat de gemeente niet in de opgave van de bewindspersoon.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter