Activiteiten
Orange the World over femicide
Tussen 25 november en 10 december worden in de hele wereld gebouwen oranje verlicht. Dat gebeurt in het kader van Orange the World: een campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar is er extra aandacht voor het expres doden van vrouwen en meisjes (femicide). Op 25 november is de officiële start van de campagne in Den Haag: om 17.00 uur in Theater aan het Spui. Wethouder Mariëlle Vavier opent samen met nabestaanden van slachtoffers de tentoonstelling FEMICIDE.

De expositie brengt de verhalen van 12 slachtoffers die door hun (ex-)partner zijn omgebracht. De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met stichting Open Mind. De nabestaanden vertellen het verhaal. Door de foto’s en openhartige verhalen merkt u hoe afschuwelijk deze moorden zijn. Ze laten zien dat de nabestaanden hier de rest van hun leven last van hebben. De tentoonstelling is tot 10 december te zien op het Anna van Buerenplein. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Open Mind(Externe link)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter