Nieuws
Woningbouw Overgoo: rijkssteun blijft nodig

De rijksoverheid zal nog steeds met geld over de brug moeten komen om woningbouw op bedrijfsterrein Overgoo in Leidschendam mogelijk te maken. Mogelijk wel minder dan de eerder gewenste 5,4 miljoen euro nu er in plaats van 750 woningen, 950 komen.

Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten. Eind september liet verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer weten dat woningbouw op Overgoo stil lag nu de rijksoverheid een aanvraag voor 5,4 miljoen euro subsidie had afgewezen.

Begin deze week werd echter een nieuw plan voor de bebouwing van Overgoo gepresenteerd met 200 woningen extra. Wat dat betekent voor het financiële plaatje, wordt nu doorgerekend, aldus de woordvoerster. Hoe dan ook wordt begin 2024 een nieuwe subsidieaanvraag naar het rijk gezonden.

De 200 extra woningen worden mogelijk nu de politie aan kantoor op Overgoo opgeeft. Dat de politie daar ging vertrekken was echter al jaren geleden bekend. In antwoord op de vraag waarom daar dan niet al eerder rekening mee was gehouden meldt de woordvoerster: ‘De politie is nog voor een aantal jaar huurder in Overgoo. Bij de vorige aanvraag werd uitgegaan van het Ontwikkelkader uit 2021. Toen was nog geen sprake van vertrek op korte termijn en werd uitgegaan van behoud van het pand. Het moment van vertrek en het begin van de bouw komen nu steeds dichterbij elkaar te liggen. Daarom wil de eigenaar de panden nu wel in de ontwikkeling meenemen’.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter