Nieuws
Mokkend akkoord met geld voor park

De gemeenteraad gaat mokkend akkoord met de uitgeven van 270.000 euro voor het opknappen van het Voorburgse park Vreugd en Rust. Het geld is bestemd voor een nieuw dierenverblijf (120.000 euro) en nieuwe paden (150.000 euro).

Woordvoerders van de diverse fracties gaven te kennen een goede onderbouwing van de uitgaven te missen. Kritiek was er ook op het feit dat B&W telkens weer voor een ander onderdeel van de opknapbeurt om geld komen vragen. Dit lijkt op ad-hocbeleid waarbij het totaaloverzicht ontbreekt.

Verantwoordelijk wethouder Marcel Belt erkende dat het project al sinds 2017 aansleept en de plannen ook diverse keren zijn aangepast. De opknapbeurt startte dit jaar (eerste fase) omdat de provincie dat eiste. Anders wilde de provincie de subsidie voor het project terug halen.

De tweede fase volgt nu in 2024. Zo krijgt het nieuwe dierenverblijf de vorm van een chalet met zadeldak. Het wordt bruikbaar voor mensen van Middin (dierenverzorging) en bezoekers. De dierenweide wordt bovendien permanent toegankelijk. De dieren komen begin 2024.

B&W gaven eerder aan dat er nog een brug voorzien is in het pad langs de Vliet. Daar moet een open verbinding ontstaan met de vijver in het park. Belt liet nu blijken dat de komst van die brug nog niet zeker is. Er is nog nader onderzoek nodig. Pas in de tweede helft van 2024 is nadere informatie te verwachten. Als de brug er komt zal de gemeenteraad opnieuw geld beschikbaar moeten stellen.

De wethouder hintte ook op een verscherpt hondenbeleid in het opgeknapte park. Daarbij speelt ook een aanlijnplicht. Op één of twee plaatsen komen nieuwe informatieborden over het park, zo gaf Belt aan. Daar draagt de stichting Mooi Voorburg financieel aan bij.

De eigenaren van Central Park Voorburg en brasserie De Koepel zullen de omgeving van hun panden opkrikken, aldus Belt. Eerder beloofden zij financiële steun aan de opknapbeurt van het park doch die toezegging trokken ze later in.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter