Nieuws
U zegt het maar: Oproep GroenLinks-PvdA

‘De verkiezingen zijn achter de rug. GroenLinks-PvdA is enorm gegroeid. Dat laat zien dat samenwerken loont. In onze gemeente hebben we een aandeel van 16% van de stemmen gekregen. Dat komt mede door de grote inzet van alle vrijwilligers, flyeraars en huis-aan-huizers. Heel veel dank daarvoor.

Maar tegelijkertijd is de PVV de grootste geworden. Ook in Leidschendam-Voorburg heeft een vijfde van de kiezers op de PVV gestemd. Dat laat zien dat we hard aan de slag moeten om meer mensen te bereiken en te winnen voor onze idealen. Voor het recht om te zijn wie je bent. Voor de strijd tegen klimaatverandering. Voor de bestrijding van armoede. Voor liefdevolle zorg. Voor beter openbaar vervoer. Voor betaalbaar wonen. Voor internationale samenwerking. Voor een menselijk migratiebeleid. Voor schone energie. Meer natuur. Voor een fatsoenlijk minimumloon. En voor het recht om met elkaar van mening te verschillen.

Daarom zijn jullie allemaal nodig. De volgende campagne is al begonnen, want in juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europese Parlement. En ook in Europa wint radicaal rechts terrein.

We praten na over de uitslag en over hoe we strijdbaar en menselijk verder gaan op zaterdag 2 december in Palkinto in de Herenstraat in Voorburg, het vertrouwde borreladres van GroenLinks. We zijn er vanaf 15.00 uur. Kom erbij en praat mee.

Samen komen we verder. Samen kan het.

Natalie van Weers en Jochem Streefkerk, fractievoorzitters in de gemeenteraad
Floor Boselie – Abbenhuis en Mariette Sanderse, afdelingsvoorzitters Leidschendam-Voorburg’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter