Nieuws
Al 9351 autoinbraken

In 2023 is al minstens 9351 keer ingebroken in Zuid-Hollandse auto’s. De provincie is hiermee zelfs goed voor ruim een kwart van alle auto-inbraken in heel Nederland. Vooral in Rotterdam, Den Haag en Schiedam is het oppassen geblazen: hier zijn dit jaar de meeste slachtoffers. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie. ,,In oktober begint het aantal inbraken al te stijgen en in november is dan de piek”, legt Menno Dijcks uit. Als we het vergelijken met het landelijk gemiddelde dan zijn ook oktober (+18,9%) en september (+8,9%) populair bij autodieven. De koploper is dus november, dan wordt er zelfs één vijfde (+20,2%) meer ingebroken dan het gemiddelde. De maanden met gemiddeld de minste auto-inbraken zijn april (-16,1%) en mei (-12,8%). https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autoinbraak-2023

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter