Nieuws
Vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling
Een bericht van de gemeente: ‘Oud en nieuw is een goede reden voor een mooi feestje én mooi vuurwerk. Maar niet iedereen houdt van vuurwerk in zijn of haar straat. Bijvoorbeeld omdat er oudere of zieke mensen wonen, (bange) huisdieren zijn of om andere redenen. Denk dan eens aan een vuurwerkvrije zone. Van uw eigen straat, een pleintje, speeltuin of stuk groen in de buurt kunt u een vuurwerkvrije zone maken.

Maak met uw buren heldere afspraken over het niet afsteken van vuurwerk in uw omgeving en markeer het gebied met bijvoorbeeld borden of posters voor het raam. Op die manier kan iedereen op straat zien dat zij zich in een vuurwerkvrije zone bevinden. De gemeente stelt gratis borden beschikbaar waarmee u het vrijwillige vuurwerkvrije gebied kunt markeren.

Let wel: de gemeente en politie kunnen de afspraken in vrijwillige vuurwerkvrije zones niet handhaven en gaan uit van de kracht van bewoners zelf.

Per zone stelt de gemeente maximaal 5 borden gratis beschikbaar. Daarmee kunt u tussen 31 december en 2 januari een vrijwillige vuurwerkvrije zone markeren. U kunt de borden (A3-formaat) tot en met dinsdag 19 december aanvragen via het aanvraagformulier U ontvangt daarna bericht wanneer en waar u de borden kunt ophalen. Vanaf 31 december 18:00 uur tot 1 januari 2:00 uur mag vuurwerk volgens de wet afgestoken worden’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter