Nieuws
Groentip: Even bomen over bomen

Vandaag een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Momenteel zitten we volop in de herfst, de meeste bomen hebben hun blad al verloren. Maar wist je dat er ook wintergroene bomen zijn, die de hele winter hun blad houden? Op de hoek Rijnlandstraat/Zaagmolenstraat Leidschendam staan van die mooie groenblijvers. Het zijn steeneiken (Quercus ilex). Van nature komen er maar twee soorten eiken voor in Nederland, de winter- en de zomereik en deze zijn wél bladverliezend. In heel Europa komen zo’n enkele tientallen verschillende eikensoorten voor. Maar over de gehele wereld zijn er zo’n 464 eikensoorten, waarvan de meeste in Mexico en de Verenigde staten groeien. In de gemeente staan momenteel 71 verschillende soorten eiken. De steeneiken op de foto groeien oorspronkelijk in Zuid-Europa. Tegenwoordig worden ze ook steeds meer in Nederland geplant. Ze kunnen namelijk goed tegen zoute zeewind en luchtvervuiling in de stad. Ook in tuinen wordt de boom steeds meer toegepast want met een steeneik heb je in de winter namelijk nog steeds wat groens in je tuin staan’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter