Nieuws
Muurgedicht komt er dan toch

Na maanden geharrewar komt er op de zijgevel van de woning Kerkstraat 1 in Leidschendam dan toch een muurgedicht. De gemeente heeft er vergunning voor gegeven. Maanden geleden meldde Vlietnieuws het initiatief af. De welstands- en monumentencommissie keerde zich echter tegen het plan. Men vroeg zich af waarom het op de gevel moest komen, vond het geheel te groot en te onrustig door het gekozen letterbeeld en de kleur. Op de muur komt het gedicht ‘Boksbal’ van de Haagse dichter Adriaan Bontebal (overleden 2012):

BOKSBAL

Wanneer ik buiten fiets
-ik fiets altijd buiten
ik ben klein behuisd-
en de regen me doorweekt
terwijl ruk- en valwinden
op me inbeuken
zodat ik slalom als
een beschonkene
bedenk ik me

Zolang ik tegen
de elementen vecht
vecht ik niet
tegen mezelf

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter