Nieuws
Orange the World-vlag bij raadhuis

Wethouder Astrid van Eekelen heeft de Oranga the World-vlag gehesen bij het raadhuis in Leidschendam als teken dat de gemeente de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt. Zij deed dat in aanwezigheid van Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. Leden van die club gingen vervolgens op de Voorburgse markt in gesprek met inwoners om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat 45 procent van de vrouwen en meisjes. 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World die tot 10 december duurt. Dit jaar is het thema van de campagne in Nederland ‘Veilig, overal en altijd’; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. (foto Bart Kret)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter