Activiteiten
Theater Ludens rent op de kerst af

Dit is het programma van Theater Ludens in de periode van 10 tot en met 21 december. Het theater is te vinden aan het Burg. Feithplein 95,  Voorburg. Tel. 070 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Donderdag 14 december: Theater Cinema + lezing door Anne Marie Boorsma over de film The Daughter. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 13,00.

De inleidende lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica. Voor deze film koopt u een combinatieticket; losse tickets voor film of lezing zijn helaas niet verkrijgbaar.

Drama van Simon Stone. Met o.a. Geoffrey Rush, Anna Torv, Sam Neill, Paul Schneider en Miranda Otto. Als Christian (Schneider) terugkeert naar zijn geboortedorp in Australië, komen lang verborgen familiegeheimen aan het licht. De gevolgen daarvan zijn vooral groot voor zijn vader, voor jeugdvriend Oliver en diens vrouw, en voor hun zestienjarige, seksueel ontluikende dochter Hedvig (Young).  Moderne versie van Ibsens toneelstuk De wilde eend is het filmdebuut van regisseur Stone (die het stuk in 2011 al met veel succes had bewerkt voor theater). Positief is dat The Daughter nooit voelt als verfilmd toneel.

Vrijdag 15 december: Cabaret / Amsterdams Kleinkunst Festival / finalistentournee. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50. 

De drie finalisten van de 36e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee! Ontdek de nieuwe generatie kleinkunstenaars en laat je verrassen. Na een intensieve voorselectie, het Keep an Eye Masterclasses programma, een landelijke try-out tournee, coaching sessies met professionele regisseurs, de halve finales en de bloedstollend spannende finale in de Kleine Komedie, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2023. Deze getalenteerde theatermakers zijn klaar om zich aan jou voor te stellen met hun finaleprogramma. Verwacht een avond vol taligheid, muzikaliteit, humor, verdieping, ontroering en verrassing! Maak kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers.

Zondag 17 december: Concert / Fay Lovsky / Fay Lovsky zingt bedenkelijke liedjes. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 19,00. 

We horen steeds vaker over cartoonisten, of cabaretiers die echt niet meer mogen. Dan is dus nu het wachten op het moment dat muziek wordt verboden. Op verschillende plekken in de wereld is het al zover – Korea, Brunei, Mali.  Maar in het westen? Er zijn radiostations waar Frank Zappa niet mag, want dat zou pervers zijn, of Ray Charles en Betty Carter, want die zingen over date-rape. Om dan maar vast op de zaak vooruit te lopen houdt Fay Lovsky een aantal liedjes tegen het licht, oud, en nieuw, en ook van eigen hand. En ja, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt zijn ze helemaal fout. Want met elk liedje is wel wat mis.

Fay komt solo – met gitaar en theremin en een robot waar ze zichzelf in vorige incarnaties in geprogrammeerd heeft zodat ze af en toe een extra stemmetje kan laten medeklinken, of de handen vrij heeft om een zaag te hanteren. En een zaag, zoals u weet, is bedenkelijk: een wapen. Voeg daarbij beeld van dingen die ooit konden maar nu niet meer, of die nu kunnen maar toen echt niet. Iedereen met een ongemakkelijk gevoel naar huis!

Donderdag 21 december: Lunchconcert /Duo Bravura / Muzikale reis. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

 Duo Bravura neemt u mee door een tijdreis van bekende en minder bekende werken voor viool en cello. De samenklank tussen deze twee instrumenten toont de ware schoonheid van het klassieke repertoire, alsmede muziek uit andere genres. Duo Bravura is ontstaan uit een vriendschap en liefde voor het samenspelen en ontdekken van nieuw repertoire. Beide musici treden op bij verschillende concertpodia in binnen – en buitenland. Duo Bravura kenmerkt zich door het combineren van uiteenlopend repertoire waarbij romantische klanken, Slavische tinten en passie voor hun instrument centraal staan. Tijdens het concert kunt u genieten van werken van o.a. Bach, Mozart, Beethoven, Bazelaire, Glière en Godard

Duo Bravura is in 2017 opgericht door de celliste Katja Dirven en violiste Marina Meerson. Hun jarenlange samenspel resulteert in een bijzonder charismatische samensmelting van intense klankkleuren. Mede door de gezamenlijke Slavische wortels creëren ze tijdens hun optredens een mooie balans tussen virtuositeit, passie en melancholie. Het duo is ontstaan vanwege de grote wens van de musici om op bijzondere locaties in Rotterdam en omstreken een intieme concertervaring te bieden waarbij een gevarieerd programma waarin warme klanken, mix van verschillende muziekstijlen en meeslepende melodieën centraal staan. Het ensemble heeft tijdens verschillende concerten in de regio en omstreken successen behaald met het delen van hun grote passie voor muziek met jong en oud.

Donderdag 21 december: TheaterCinema / Asteroid City / (VS 2023). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs €9,00, met bibliotheekpas €7,00 (incl. een kopje koffie of thee vooraf).

Komedie van Wes Anderson.Met o.a. Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright en Tilda Swinton. Zoals wel vaker in de films van Anderson (The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch) lopen er in deze film verschillende werkelijkheden door elkaar. Maar de belangrijkste speelt zich af in Asteroid City, een afgelegen woestijnplaatsje in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Daar landt opeens een (vriendelijke) alien, wat de levens van de handvol personages die op dat moment in Asteroid City verblijven, voorgoed zal veranderen. In pasteltinten geschoten ode aan de buitenbeentjes, die regisseur Anderson volpropte met bekende acteurs, voor wie hij een keur aan heerlijk eigenzinnige en droogkomische personages schreef. Wel wat topzwaar, maar ook zeer vermakelijk en af en toe zelfs ontroerend.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter