Nieuws
Hoogvliet ziet af van tijdelijke vestiging

Hoogvliet heeft een aanvraag voor een vergunning om gedurende drie jaar op de parkeerplaats voor Max Healthclub, Westvlietweg 55, een tijdelijke supermarkt te mogen neerzetten, ingetrokken.

De aanvraag was op 30 augustus ingediend bij de gemeente Den Haag. De tijdelijke supermarkt moest de vestiging Herenstraat 52 Voorburg vervangen. Die zou dicht gaan met het oog op sloop/nieuwbouw in het project van Waaijer ontwikkeling betreffende Herenstraat 40 tot en met 54. Het gaat daarbij om woningbouw, het realiseren van een nieuwe Hoogvliet en de aanleg van een ondergrondse parkeergarage.

Waarom Hoogvliet de aanvraag voor de tijdelijke supermarkt nu heeft ingetrokken is niet bekend. Feit is wel dat de Hoogvliet in de Herenstraat recent is opgeknapt. Bovendien heeft Waaijer het laatste deel van Herenstraat 40/42 van de gemeente gekocht voor 1,5 miljoen euro. Het gaat om het deel waar de gemeente van overwoog er de vergaderzaal van de gemeenteraad, de fractiekamers en de griffie te vestigen. Dat plan is geschrapt. Men gaat naar Leidschendam (Raadhuis).

Waaijer kan in het gekochte deel woningen en bedrijfsruimten realiseren. De eerder gemaakte plannen moeten daartoe worden aangepast. Voor de nieuwbouw, die loopt tot aan de Raadhuisstraat, zijn sloopwerkzaamheden voorzien. Alleen de gevel van Herenstraat 42 (het oude Raadhuis, een monument) zou overeind blijven. Duidelijk is al dat de grond ter plaatse (zwaar) vervuild is. De gemeente heeft al 0,5 miljoen euro gereserveerd voor de sanering van die grond. Het plan-Waaijer ligt er al sinds 2016.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter