Nieuws
Brandweer heeft het iets drukker

De brandweer in Leidschendam-Voorburg had dit jaar tot 1 oktober maken met 653 ‘incidenten’; 53 meer dan een jaar eerder. In 549 gevallen ging men met een auto ter plaatse. In zeven gevallen ging het daarbij om ‘opgeschaalde’ incidenten waarbij twee of meer auto’s werden ingezet. Het meest in het oog springende geval: een verwarde man die in Voorburg eerst zijn woning aanstak, vervolgens zijn kat van het balkon gooide en daarna zelf wilde springen (9 oktober, Albert Verweystraat). Bij de brandweer maakt men steeds meer van dit soort zaken met verwarde personen mee. De brandweer heeft wel moeite met het vinden van nieuw personeel maar door de strategische ligging van de kazerne Leidschendam-Voorburg zijn daar geen vacatures. Dit hebben gemeenteraadsleden te horen gekregen tijdens een vergadering over de lokale veiligheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter