Nieuws
Miljoenen voor nieuwe bibliotheek

Een nieuwe bibliotheek op Fluitpolderplein 12 in Leidschendam kost 5,5 miljoen euro. Daarvan is 3,5 miljoen euro nodig voor de verbouwing van het pand, ruim 800.000 euro voor een nieuwe inventaris en 1,2 miljoen euro voor duurzaamheidsmaatregelen. Dat heeft wethouder Marcel Belt de gemeenteraad bericht. De bestuurder wil daarnaast ook Fluitpolderplein 10, dat nu leeg staat, verbouwen. Dat kost nog eens een kleine 0,5 miljoen euro.

Jaren geleden stemde de gemeenteraad al in met een krediet voor de nieuwe bibliotheek van 3,25 miljoen euro. Met indexatie is dat nu zo’n 4 miljoen euro geworden; genoeg voor de verbouwing van Fluitpolderplein 12 en een deel van de nieuwe inventaris. Bibliotheek aan de Vliet steekt zelf 270.000 euro in de inventaris van het nieuwe pand. De gemeenteraad zal echter nog moeten instemmen met de uitgaven voor duurzaamheid en voor Fluitpolderplein 10.

In Fluitpolderplein 10 wil de gemeente maatschappelijke partijen ruimte geven. Die betalen daar huur voor. Ook de oude vestiging van de bibliotheek (Fluitpolderplein 5) wil de gemeente gaan verhuren. De gemeente wil verder het Fluitpolderplein zelf opnieuw gaan inrichten. Daarover is echter nu nog geen besluit genomen.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter