Nieuws
Drie miljoen voor fietsstraat

Leidschendam-Voorburg betaalt voor 3 miljoen euro mee in de komst van een velostrada tussen de Binckhorstlaan in Den Haag en de hoek van de Van Alphenstraat/Laan van Nieuw Oost Indië Voorburg. De aanleg van de fietsroute vergt in totaal 18,5 miljoen euro. Hij moet in 2027 klaar zijn. Er zullen dagelijks naar schatting 5000 fietsers gebruik van gaan maken.

De velostrada komt bij de Von Geusaustraat middels een brug over het spoor Den Haag-Utrecht de gemeente in en loopt dan via Spoorstraat, Pompe van Meerdervoortstraat en Van Alphenstraat.

De kruising met de Koningin Wilhelminalaan wordt voorzien van verkeerseilanden in het midden zodat fietsers in twee etappes over kunnen steken. De fietsers krijgen hier geen voorrang. Er komen geen rotonde, noch verkeerslichten.

Op de velostrada is tweerichting autoverkeer toegestaan (auto te gast). Alleen de Van Alphenstraat krijgt tussen de Koningin Wilhelminalaan en het station Laan van Nieuw Oost Indië éénrichting verkeer. Tweerichting is het dan weer vanaf de stationsingang tot de kruising met de Laan van Nieuw Oost Indië.

De velostrada wordt tussen 4,5 en 6 meter breed. Bij station Laan van Nieuw Oost Indië komt een plateau zodat voetgangers veiliger kunnen oversteken van en naar de Van Egmondestraat. In de strada komen ook drempels. Aan de Van Alphenstraat wordt de stoep 2,4 meter breed. Dat is op sommige delen een meter breder dan nu het geval is.

Op de kruising Von Geusaustraat/Spoorstraat krijgen fietsers voorrang. In de Pompe van Meerdervoortstraat is parkeren alleen nog aan één kant van de weg toegestaan. Op de Van Alphenstraat verdwijnen elf parkeerplaatsen. Dat is nodig vanwege de veiligheid.

Op de plannen kwamen zeventien schriftelijke reacties bij de gemeente binnen. Op basis daarvan zijn de plannen echter niet aangepast. Op een inloopavond waren 29 belangstellenden. Die waren volgens wethouder Jeffrey Keus ‘overwegend’ positief.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter