Activiteiten
Lezing over Zweedse schilderes

Op dinsdag 12 december en donderdag 14 december zal kunsthistorica Anne Marie Boorsma in wijkcentrum de Groene Loper, Van Royenstraat Voorburg, en Theater Ludens, Feithplein Voorburg, een lezing geven over de Zweedse schilderes Hilma af Klint (1862-1944).

Hilma af Klint is een abstract kunstenares, maar in vergelijking met beroemde tijdgenoten als Piet Mondriaan, Wassily Kandinsky, Natalia Goncharova en František Kupka, is ze lange tijd vrij onbekend gebleven. Onlangs is zij herontdekt en krijgt zij de belangstelling die ze verdient met grote tentoonstellingen in onder andere het MoMA in New York. Boorsma zal in deze lezing aan de hand van een PowerPoint-presentie vertellen over Af Klints leven en werk en zal daarbij ingaan op de overeenkomsten en verschillen met kunstenaars die in diezelfde tijd net als zij kozen voor de abstracte schilderkunst.

De lezing in de Groene Loper start om 10 uur, die in Theater Ludens om 09.30 uur. Beiden duren ongeveer anderhalf uur. Aanmelden en informatie: www.annemarieboorsma.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter