Nieuws
Tekort bij bijstand daalt

De gemeente komt komend jaar 1,6 miljoen euro te kort bij de uitgaven voor de bijstand. Dat is 1,15 miljoen euro minder dan waarom was gerekend. Dat heeft wethouder Philip van Veller (financiën) de gemeenteraad bericht. Het lagere tekort komt door een nieuwe berekening van de vergoeding die de gemeente van het rijk krijgt voor de bijstandsuitkeringen. Het tekort over 2023 is 3 miljoen euro. Dat was ook vooraf zo berekend. Van Veller schrijft in onderhandeling te zijn met het rijk over de hoogte van de vergoedingen die de gemeente krijgt. Daarnaast schetst hij allerlei beleidsmaatregelen die de coalitie al heeft ingezet om het aantal ontvangers van bijstand in de gemeente terug te dringen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter