Nieuws
Drie nieuwe scanners
Om patiënten nog beter te kunnen helpen, investeert de ziekenhuisgroep HMC  in drie nieuwe scanners. Met leverancier Siemens zijn de contracten getekend voor twee nieuwe CT-scanners en een nieuwe MRI-scan. In Bronovo, dat tot 2030 open is als weekziekenhuis, wordt de CT-scan vervangen en in Westeinde komen een extra CT- en MRI-scan.

Met een CT-scan wordt met behulp van röntgenstraling snel de binnenkant van het lichaam in beeld gebracht. Een MRI-scan maakt gebruik van magneetvelden en radiogolven. De specialisten en verpleegkundigen krijgen zo duidelijkheid over de toestand van de patiënt, waardoor de best passende behandeling gestart kan worden of de patiënt juist gerustgesteld kan worden.

De nieuwe CT-scan in Bronovo kan met extra scanmogelijkheden onder andere inspelen op de nieuwste ontwikkelingen voor de beeldvorming van het hart. De nieuwe CT-scan zal op de spoedeisende hulp in Westeinde worden geplaatst. Het gaat om een Photon Counting CT-scan, een nieuw type scanner waarmee het onderzoek nog sneller, preciezer en met minder röntgenstraling wordt uitgevoerd. In Westeinde wordt ook de nieuwste 3T MRI-scan geplaatst. Deze scanner komt op het radiologieplein bij de SEH.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter