Nieuws
Inwoners vaak slachtoffer cybercrime

In Leidschendam-Voorburg is 16,7 procent van de inwoners slachtoffer geweest van cybercrime; meer dan twee maal zo veel dan het landelijk gemiddelde van 8 procent. Dat hebben gemeenteraadsleden te horen gekregen bij een bijeenkomst over lokale veiligheid. Veel inwoners doen geen aangifte bij de politie over cybercrime.

Van de zes meest aanbevolen maatregelen die mensen zelf kunnen nemen om te voorkomen dat ze slachtoffer van cybercrime worden, gebruiken inwoners van Leidschendam-Voorburg er gemiddeld maar 2,6.

Om iets tegen het fenomeen te doen gaat de gemeente met name oudere inwoners voorlichten en bijstaan. Jongeren worden via de game hackshield op de gevaren van cybercrime gewezen, ondernemers via speciale bijeenkomsten.

Om te voorkomen dat jongeren in de drugscriminaliteit terecht komen wil de gemeente het programma dealbreakers https://dealbreakers.nl/ uitbreiden van de acht scholen in het voortgezet onderwijs naar tien scholen in het basisonderwijs (groep 8).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter