Activiteiten
Oliebollenconcert in Theater Ludens

Dit is het programma in de periode van 28 december tot en met 4 januari van Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95  Voorburg. Tel. 070 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Donderdag 28 december (oliebollenconcert). Concert / IVY / & de Rest. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22.00.

 We zitten de hele tijd in groepen. Overal. Op ons werk, op verjaardagen, in de supermarkt, in de maatschappij, in de wereld. Vergeten we door al dat “ge-wij” niet een beetje onze “ik”? Terwijl die “ik” juist zo belangrijk is. Juist met onze “beste ik” doen we het meest voor het “grote ons”. Ofzo. Hoe doe je dat eigenlijk, onderdeel zijn van iets? En wat als je individuele belangen recht tegenover die van de groep staan? & de rest is een komische ode aan de individualiteit. Een humoristische muziektheatervoorstelling over groepsdrang, waarin hilarische, ongemakkelijke en herkenbare scènes worden afgewisseld met vierstemmige versies van bekende én minder bekende nummers. Denk aan The Beatles en Coldplay, maar ook aan Duncan Laurence en Stromae. Kom lachen, wegdromen, wakker schrikken en genieten. Maar laat je vooral verrassen, door IVY.

Donderdag 4 januari 2024: Lunchconcert / Ensemble Rossignol / Dansend Avondrood. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Ensemble Rossignol bestaat uit: Alice Gort-Switynk klassiek zang, sopraan en blokfluiten, Elly van Munster chitarrone/ gitaar. Het ensemble dankt haar naam aan het eerste concert dat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het ‘Engels Nachtegaeltje’. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende, betoverende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal. Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma’s.

Donderdag 4 januari 2024: Theater Cinema /  Oppenheimer / VK/VS 2023. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

Biografie van Christopher Nolan. Met o.a. Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey jr en Florence Pugh. Indrukwekkende biopic over J.Robert Oppenheimer, de ‘vader van de atoombom’. Van zijn studententijd in Engeland in de jaren twintig, waar hij Bohr en de kwantummechanica leerde kennen, tot de geheime verhoren in de jaren vijftig, toen de gevierde wetenschapper verdacht werd van communistische sympathieën. Alles komt voorbij, maar zwaartepunt is het ontwikkelen, bouwen en tot ontploffing brengen van de atoombom in Los Alamos, New Mexico. Zoals altijd bij Nolan (Inception, Interstellar, Dunkirk) is Oppenheimer een visueel spektakelstuk geworden (de prachtige beelden zijn van de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema), maar Nolan gunt ons ook een kijkje in het gekwelde brein van Oppenheimer zelf, die wist dat de wereld na zijn uitvinding voorgoed veranderd was.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter