Nieuws
Toeristenbelasting AirBnB

De gemeenteraad wil dat B&W met AirBnB een overeenkomst sluiten over het in rekening brengen van toeristenbelasting bij iedereen die via deze boekingssite in Leidschendam-Voorburg overnacht. Dat blijkt uit een motie die het CDA-gemeenteraadslid Liesbeth van der Heide bij de gemeenteraad heeft neergelegd. Het voorstel wordt gesteund door GBLV, SP, GroenLinks en D66. Tezamen een raadsmeerderheid.

In de motie wordt geconstateerd dat verhuur via online platforms als AirBnB kan leiden tot oneigenlijk gebruik van de woonruimte, overlast en illegale hotelvorming; in diverse gemeenten verschillende mogelijkheden worden benut om toeristische verhuur via deze online platforms te reguleren; aanbieders van overnachtingen op de populaire en snel groeiende boekingssite AirBnB zich veelal onttrekken aan het afdragen van toeristenbelasting.

B&W worden gevraagd om met AirbBnB ook afspraken te maken over het delen van data omtrent de maximale verhuurtermijn. De motie komt dinsdagavond in de gemeenteraad aan de orde.

De gemeente kent nu geen regels voor het toeristisch gebruik van woningen in het algemeen en voor toeristische verhuur via AirBnB in het bijzonder. Er wordt door de gemeente ook geen beleid ter zake gevoerd.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter