Activiteiten
Amnesty’s schrijfactie tegen onrecht

Amnesty Vlietstreek vraagt inwoners om mee te schrijven tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Write for Rights vindt plaats op vrijdag 8 december van 12.00 tot 17.00 uur in de Veur theater, Damlaan 44 Leidschendam en op zaterdag 9 december van 11.00 tot 16.00 uur in de Voorhof, Herenstraat 77 Voorburg. Iedereen is welkom om mee te schrijven en brieven te ondertekenen.

Elk jaar rond de Dag van de Mensenrechten schrijven mensen over de hele wereld brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ze vragen om vrijlating, bescherming of gerechtigheid voor mensen die gevangen zitten, bedreigd of gediscrimineerd worden vanwege hun werk, mening of identiteit. Amnesty schrijft voor dappere mensen die steun nodig hebben. Dit jaar wordt er geschreven voor tien mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden.

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty doet onderzoek en voert actie gericht op het tegengaan en stoppen van ernstige mensenrechtenschendingen. Meer informatie over Amnesty Vlietstreek vindt u op de site https://vlietstreek.amnesty.nl/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter