Nieuws
Energietoeslag voor 2690 huishoudens
2690 huishoudens hebben energietoeslag 2023 (800 euro) ontvangen. Het gaat om een eerste groep inwoners waarvan de gemeente weet dat hun inkomen voldoet aan de voorwaarden.

Op dit moment worden de inkomensgegevens van een tweede groep gecontroleerd. Het gaat om inwoners die vorig jaar de energietoeslag kregen, maar geen uitkering hebben. En inwoners die gebruikmaken van minimaregelingen, zoals de Ooievaarspas. Als hun inkomen nog steeds aan de voorwaarden voldoet, dan krijgen zij ook de energietoeslag. De gemeente verwacht uiterlijk 1 februari 2024 de energietoeslag aan deze groep uit te kunnen betalen.

Daarnaast is er een derde groep inwoners met een lager inkomen die zelf de energietoeslag kan aanvragen. Dit zijn ondernemers en inwoners die misschien wel recht hebben op energietoeslag, maar deze niet automatisch uitbetaald krijgen. Om dubbele uitbetalingen te voorkomen, is het aanvraagformulier beschikbaar zodra alle automatische uitbetalingen zijn gedaan. Het aanvraagformulier zal uiterlijk 1 februari 2024 via de gemeentelijke website  beschikbaar zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter