Activiteiten
Inschrijven Prinses Marianne Concours 2024

Op zondag 14 januari 2024 vindt in Theater Ludens in Voorburg de derde editie plaats van het Prinses Marianne Concours voor kamermuziekensembles. Het concours is voor jeugdensembles met twee tot maximaal zes deelnemers van 13 tot en met 21 jaar oud.

Elk ensemble speelt zo’n vijf tot acht minuten voor een jury onder leiding van dirigente Ali Groen. De winnaar van de competitie mag vervolgens optreden op de Huygens Festival Amuse op donderdagavond 23 mei 2024 en op het openingsconcert van het festival op donderdagavond 19 september 2024 in de Oude Kerk in het Huygenskwartier in Voorburg.

Voor alle deelnemende ensembles zijn er mooie prijzen. De organisatie van het Prinses Marianne Concours is in handen van het Huygens Festival. Inschrijven kost € 25,00 per ensemble en kan tot 1 januari 2024 via het formulier op www.huygensfestival.nl Het aantal inschrijvingen is beperkt.

Prinses Marianne (1810-1883), de jongste dochter van Koning Willem I, was een liefhebber van kunst en muziek en componeerde zelf ook waaronder een parademars. Haar dochter Charlotte, haar zoon Albert en haar kleindochter Prinses Maria Elisabeth van Saxen-Meiningen traden in haar voetsporen en componeerden ook muziek. Prinses Marianne woonde gedurende vele jaren in Voorburg waar ze zichzelf geliefd maakte door haar liefdadigheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter