Nieuws
Onderzoek bescherming persoonsgegevens

De gemeente doet in 2024 onderzoek naar de mate waarin persoonsgegevens bij de gemeente beschermd zijn. Dat heeft wethouder Philip van Veller de gemeenteraad bericht. Aanleiding voor het onderzoek zijn ‘recente negatieve ervaringen’. Welke zegt de wethouder niet. Wel dat die ervaringen ‘een belangrijk signaal’ zijn geweest om de gegevensbescherming in de organisatie te verbeteren. ‘Het college van B&W heeft daarna een aantal verbeteringen in gang gezet. Door de staat van de gegevensbescherming anno 2024 te onderzoeken kan verantwoording afgelegd worden aan de gemeenteraad over de mate waarin vooruitgang is geboekt en welke verbeteringen voor het vervolg belangrijk zijn. Onderzoeksrichting: hoe goed heeft de organisatie de bescherming van persoonsgegevens gewaarborgd?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter