Nieuws
Woningen vanaf 250.000 euro

Van de 64 te bouwen woningen op de hoek van Oude Trambaan en Rijnlandstraat in Leidschendam vallen er 50 onder de de grens van de Nationale hypotheekgarantie. Twaalf woningen gaan tussen 250.000 en 285.000 euro kosten, 30 tussen 300.000 en 350.000 euro en 8 tussen 350.000 en 400.000 euro.

Dat heeft Chris Schouten namens Schouten&De Jong Projectontwikkeling/BPD aan gemeenteraadsleden laten weten. Volgens Schouten zijn er nu niet genoeg woningen van deze prijsklasse in Leidschendam-Centrum.

In de bouw komt een openbare parkeergarage met 41 plaatsen. Daar onder komt een garage met 60 plekken bedoeld voor de bewoners van de 64 woningen, en de 29 bewoners van Damhof. Voor zover er extra parkeerplaatsen nodig zijn willen de ontwikkelaars een oplossing vinden bij een ander bouwproject: 55 woningen aan de Damlaan op de plek waar nu het voormalige postkantoor en de telefooncentrale staan. Ook daar komt een ondergrondse parkeergarage bij.

Overigens is nog niet duidelijk welke parkeernorm (parkeerruimte per woning) de ontwikkelaars moeten hanteren. Voor nieuwbouw hanteert de gemeente sinds kort strakkere normen. De bouwplannen zelf liggen er echter al enige jaren.

Schouten erkende dat het bouwplan Oude Trambaan/Rijnlandstraat vrij ‘stedelijk’ is. Ook gaf hij toe dat het hoogteaccent (6e en 7e etage) bewust op de hoek van beide straten in gedacht. Dat was volgens hem ‘de beste oplossing’. Hij ontkende dat er nu extra schaduwwerking voor panden in de omgeving ontstaat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter