Nieuws
Nieuw beraad over Stompwijkseweg

De gemeente en aannemer BAM Infra zijn opnieuw in gesprek over de toestand van de Stompwijksweg. BAM Infra zorgde voor een nieuwe bestrating en een nieuwe verankering met de kade Stompwijksevaart. In 2018 werden de werkzaamheden opgeleverd. De kosten beliepen 7,3 miljoen euro. Sindsdien is de weg echter al twee keer aangepakt vanwege nieuwe verzakkingen. Sinds 2021 is de weg in gemeentelijk beheer. De afgelopen weken is de weg weer onder handen genomen.

‘De gesprekken over de garantiebepaling tussen de gemeente en BAM Infra, het bedrijf dat de wegreconstructie destijds uitvoerde, lopen nog. Dit geldt ook voor de verdeling van de kosten voor de herstelwerkzaamheden die in november 2023 zijn uitgevoerd’, aldus wethouder Astrid van Eekelen in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk.

De bekende ‘betonkoppen’ aan de waterzijde, die gevaarlijke verkeerssituaties opleveren zijn overigens niet aangepakt bij de recente werkzaamheden. Dit vanwege de nog lopende gesprekken tussen gemeente en BAM Infra.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter