Nieuws
Kindervragenuur kostte 1900 euro

Het onlangs door B&W en gemeenteraad georganiseerde kindervragenuur waarbij leerlingen uit groep 8 van een aantal basisscholen wethouders vragen konden stellen in de vergaderzaal van de gemeenteraad, heeft 1905 euro gekost. Dit omdat er voor de voorbereiding en organisatie een extern bureau was ingehuurd: Follow your sun. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd bekend gemaakt.

Bij het eerste kindervragenuur waren 20 leerlingen van vijf basisscholen. Er was een programma gemaakt voor kinderen en ouders om kennis te maken met de omgeving zoals de raadzaal, het proces van het kindervragenuur en op een informele manier kennismaken met het college van B&W. De te stellen vragen waren ook vooraf bekend. Op de vraag waarom ambtenaren van de gemeente zulks niet kunnen organiseren kwam geen antwoord, alleen de verwijzing dat Follow your Sun veel expertise heeft op dit gebied.

B&W en de gemeenteraad willen het kindervragenuur blijven organiseren. Er komt wel meer tijd voor de kinderen om hun vragen te stellen. Ook gaat de gemeente scholen benaderen met de vraag welke wensen zij ten aanzien van het kindervragenuur hebben. De 1905 euro is uit het budget voor burgerparticipatie gehaald.

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter