Nieuws
Voorburgse wijken worden ‘gezonde buurten’

De Voorburgse wijken Bovenveen en Midden worden ‘gezonde buurten’. Dat heeft wethouder Marcel Belt bekend gemaakt.

Een gezonde buurt is volgens de wethouder ‘een groene plek in een buurt waar natuur, ontmoeten, bewegen en spelen samenkomen. Bewoners komen elkaar hier tegen, kinderen worden uitgedaagd creatief te spelen, en jong en oud leert over gezonde voeding’.

‘In deze buurten bedenkt de gemeente samen met kinderen, omwonenden, maatschappelijke- en buurtinstanties hoe van de buurt een fijne plek gemaakt kan worden, waar buren elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Binnen de aanpak Gezonde buurt wordt de openbare ruimte fysiek samen met inwoners anders ingericht, zodat het een gezonde leefomgeving stimuleert. Wat de precieze uitkomsten zijn van het project is afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden tijdens de inwonersparticipatie’.

‘Er wordt rekening gehouden met de beschikbare en haalbare plekken binnen de wijken en het resterende groen en speelonderhoud. Het lokale team, met gemeente, buurtorganisaties, omwonenden en Jantje Beton gaan in 2024 van start in de buurt. Het ontwerpen van een groene plek doet het lokale team met de buurt. Bij de inrichting steken de kinderen, de bewoners zelf de handen uit de mouwen. Zo wordt het een plek van de buurt’.

Het project Gezonde buurten wordt mede gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport. De helft van de investering van €135.000 voor een gezonde groene leefomgeving wordt betaald door de gemeente en de andere helft door het ministerie. (illustratie: gezonde buurten)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter