Nieuws
Nieuwe dienstregeling NS: 1800 treinen extra

Vanaf vandaag, zondag 10 december, laat de NS ruim 1800 treinen per week meer rijden dan nu. Dit als gevolg van een nieuwe dienstregeling. Tussen de grote steden gaan vier Intercity’s per uur rijden, ook in de weekenden en in de daluren. Daarnaast gaat het aantal verbindingen op populaire trajecten omhoog.

De nieuwe dienstregeling past volgens NS bij het nieuwe reisgedrag na corona. Zo zitten er op vrijdag minder mensen in de trein, terwijl de reizigersaantallen in de daluren en het weekend alweer de niveaus van voor corona aantikken. Dinsdagen en donderdagen zijn typische forensendagen geworden.

Merkbare effecten voor reizigers uit Leidschendam-Voorburg:

= Tussen Amsterdam en Rotterdam blijven er vijf Intercity Direct-treinen per uur rijden. In het weekend gaat NS vijf Intercity Direct-treinen rijden tussen Amsterdam en Rotterdam, in plaats van drie,

= NS verhoogt in de daluren doordeweeks en in het weekend de frequentie van Intercity’s op diverse trajecten van twee keer per uur naar vier keer per uur. Dit zijn bijvoorbeeld de trajecten Utrecht-Den Haag en Den Haag-Amsterdam,

= In de spits op maandag t/m donderdag rijdt NS extra Intercity’s op het traject van Arnhem via Utrecht en Schiphol naar Rotterdam (v.v.), waardoor hier weer elke tien minuten een Intercity rijdt,

= De tien minuten treinen rijden in de avonduren en op vrijdag tot en met zondag zoveel mogelijk elk kwartier. Dit biedt de kans om de Sprinters tussen die treinen van vrijdag tot en met zondag te versnellen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter