Activiteiten
Programma Theater Ludens in nieuwe jaar

Dit is het programma voor begin januari in Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95 , Voorburg .
Tel. 070 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa . Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 5 januari: Concert / Maurits Fondse & Band / Young in the ’70s. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

Op geheel eigen wijze, met persoonlijke verhalen en gepassioneerde performance brengt Maurits Fondse & Band de mooiste songs uit de intrigerende 70’er jaren van de afgelopen eeuw. Opgegroeid in een zeer christelijke Zeeuwse omgeving, komt Maurits maar mondjesmaat met echte popmuziek in aanraking. Gelukkig koopt hij zijn albums in een muziekzaak in het aangrenzende Bergen op Zoom. Zo ontdekt hij de pure schoonheid van Andrew Gold, Todd Rundgren en vele anderen. De 70’s brengen songs voort die recht naar het hart gaan. Met Marvin Gaye’s “What’s Going On” en “Imagine” van John Lennon werd een basis gelegd, waarin niet de tijdgeest zijn eigen muziek voortbrengt, maar andersom: deze muziek reflecteert de tijdgeest en geeft haar vorm. Ook Nederland kende fraaie muziek, met Kayak en Margriet Eshuijs’ “House for Sale”. Ook Kate Bush komt voorbij, De Allessi Brothers, Linda Ronstadt, Fleetwood Mac, en ook de man die zijn grote doorbraak had met “City to City”, Gerry Rafferty. Maurits Fondse is bekend geworden door zijn voorstelling over Billy Joel, “The Story of Billy Joel” en de succes reprise “Inside Billy Joel”.

Zaterdag 6 januari: Cabaret / Nabil / Nee, precies daarom (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50

Nabil is weer terug in het theater met zijn vierde avondvullende! Hij zal door heel Nederland toeren met zijn nieuwste show “Nee, precies daarom”. Na drie succesvolle theatertournees, waaronder zijn laatste voorstelling ‘Absurd’, en zijn deelname aan “Wie Is De Mol 2023”, is het tijd voor een gloednieuw programma. In “Nee precies daarom” vraagt Nabil zichzelf af of we niet zijn uitgepraat. Zijn we niet over onze piek heen? Alles is inmiddels wel een beetje uitgevonden, gezegd en gedaan. Nee, precies daarom.

Zondag 7 januari: Jeugd /Bram van Beusekom / Hap uit je bed 3+. Aanvangstijd 11.00 uur. Toegangsprijs € 10,50.

Een energieke en humoristische mimevoorstelling over expres verdwalen in je eigen slaapkamer.
Isa en Niek willen nu slapen. De gordijnen zijn dicht, tanden netjes gepoetst en pyjama’s aan. Alles is gecheckt, dus het nachtlampje kan uit. Even is het donker, maar dan… Huh, kijkt dat lampje me aan? Nee, dat kan niet, we moeten slapen. Hé, jouw kussen rent kwispelend achter die tandenborstel aan! Eet de wasmand nou onze dekens op? Vlug, spring op m’n matras dan varen we weg! Ben je klaar voor het grootste avontuur dat je zelf kunt verzinnen? “Hap uit je bed” is een mimevoorstelling vol slapstick en acrobatiek voor iedereen vanaf 3 jaar. Als je je ogen echt opent dan komen gewone slaapkamerspullen tot leven en blijkt wakker blijven leuker dan slapen. Een beeldend verhaal zonder tekst, waarin de kinderlijke fantasie zo sterk dat zelfs volwassenen het gaan zien!

Donderdag 11 januari: Theater Cinema en lezing door Anne Marie Boorsma / Emma (VS 2020). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 13,00.

Emma (naar het boek van Jane Austen). Drama/romantiek van Autumn de Wilde. Met o.a. Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Miranda Hart en Josh O’Connor. ‘Onvergeeflijk ijdel en onuitstaanbaar arrogant.’ Dat is – in haar eigen woorden – de vermakelijk verwende, zichzelf overschattende, ongetrouwde 21-jarige Emma Woodhouse (Taylor-Joy) in deze verdienstelijke bewerking van de gelijknamige Jane Austen-klassieker. Een satirische zedenschets, fris van toon, die aangenaam weet te verrassen met eigenzinnige accenten in onder meer de kleurrijke Victoriaanse mode en het kordaat schrappen van obligate plechtigheden.

Jane Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde. Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter