Nieuws
Weer gedoe rond oorlogsmonument Sytwendepark

B&W willen in 2024 een onderzoek laten doen naar een aanpassing van de namen die voorkomen op het oorlogsmonument – formeel Monument voor vrede en veiligheid – in het Sytwendepark Voorburg. Op het in 2007 onthulde monument staan ruim 400 namen van inwoners die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. In 2017 werd ontdekt dat er drie namen van SS’ers op het monument stonden en de naam van een zwarthandelaar die door het verzet was omgebracht. Die werden toen verwijderd. Er kwamen toen ook nieuwe namen bij op het monument, verkeerde spelling en onjuiste data werden aangepast. Eind 2019 bleek dat er vijftien namen op het monument ontbraken. Daarnaast moesten 26 correcties worden uitgevoerd bij de wel vermelde gegevens.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter