Nieuws
Rookvrije zone rond school

Het Sint-Maartenscollege in Voorburg heeft, legaal, een rookvrije zone rond het schoolterrein gekregen. Twee brugklasleerlingen plaatsten samen met rector Ajolt Elsakkers en wethouders Jeffrey Keus (onderwijs) en Marcel Belt (zorg) speciale stoeptegels die aanmoedigen om in de omgeving van de school niet te roken.

Het doel van de rookvrije zone is om roken rondom de school actief te ontmoedigen. Er liggen tegels bij verschillende stoepen langs de uitgangen van het schoolterrein. Medewerkers van het college hebben een schema gemaakt wie er in de pauzes naar buiten gaat om te handhaven.

Enige tijd geleden ontstond commotie nadat de schoolleiding klapborden op de stoep bij de school liet plaatsen die aangaven dat er niet gerookt mocht worden. De stoep is echter eigendom van de gemeente. Op last van diezelfde gemeente moesten de borden verdwijnen.

Rector Ajolt Elsakkers: ,,Schoolpleinen zijn sinds een aantal jaar al rookvrij. Helaas zien we dat leerlingen in de pauzes nu net buiten het schoolterrein staan te roken of vapen. Door ook van die omgeving een rookvrije zone te maken, willen we een plek creëren waar onze leerlingen kunnen leren zonder blootgesteld te worden aan tabaksrook. Daarnaast geldt zeker onder jongeren: ‘zien roken, doet roken’. De meeste rokers zijn ooit begonnen op het schoolplein. Deze stoeptegels zijn een mooi symbolisch begin.”

De gemeente werkt aan een regeling om rookvrije zones ook rondom andere scholen en maatschappelijke organisaties, zoals zorginstellingen en sportverenigingen, mogelijk te maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter