Nieuws
Villabouw aan de Vliet

De eigenaar van Park Vronesteyn 24 Voorburg heeft vergunning gevraagd om een tweede woning op zijn terrein aan de Vliet te mogen bouwen. De bouw zou tussen medio maart en medio augustus 2024 moeten plaats vinden. Het pand wordt 12 meter lang, 8 meter breed en krijgt twee etages bovenop de begane grond. Het geheel komt 8,5 meter van de tuin van de buren af te staan. Daartussen komen twee parkeerplaatsen. Op het terrein staat al een enkele jaren geleden nieuw gebouwde villa.

Over het bouwplan is jarenlang gesteggeld. B&W gingen ermee akkoord, de gemeenteraad gaf echter geen verklaring van geen bezwaar af. Tijdens een door de eigenaar van nummer 24 aangespannen rechtszaak bleek dat de vertegenwoordiger van de gemeente het bouwplan verdedigde omdat de gemeenteraad verzuimd had aan te geven waarom men de verklaring van geen bezwaar niet af wilde geven. Op het laatste moment diende de gemeenteraad alsnog, schriftelijk, een motivering in. De rechter gaf de eigenaar van nummer 24 echter gelijk waarmee de bouw feitelijk werd beklonken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter