Nieuws
Weidevogelbeschermers gezocht

Het agrarisch collectief De Groene Klaver, actief in het buitengebied van Leidschendam-Voorburg, zoekt weidevogelbeschermers die de boeren willen helpen met het beschermen van de legsels. Begin volgend jaar biedt de Groene Klaver de cursus weidevogelbescherming aan. Deze cursus beslaat meerdere dagdelen. Een deel van de cursus gaat om weidevogelherkenning. Deelnemers leren meer over het uiterlijk en gedrag van verschillende weidevogels en aan welke leef-omgeving ze de voorkeur geven. Een praktijkochtend volgt op dit deel om de vogels ‘in het echt’ te herkennen. Het tweede deel van de cursus bevat onderwerpen als het digitaal invoeren van waarnemingen en informatie over de diverse weidevogeltellingen. Tot slot is er nog een deel over het herkennen van predatoren en manieren om te voorkomen dat ze eieren roven of kuikens opeten. U kunt u zich melden via info@degroeneklaver.nl

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter