Nieuws
Gemeente wacht met warmtenet Heuvel/Amstelwijk

B&W hebben nog geen besluit genomen over het al dan niet uitgeven van een concessie voor de realisatie van een warmtenetwerk in Heuvel/Amstelwijk Leidschendam. Volgens een woordvoerster van B&W is het ‘lastig’ onder de huidige omstandigheden, onder andere vanwege onzekerheid over nieuwe wetgeving. Het alternatief is een warmtenetwerk dat door ‘de overheid’ wordt gerealiseerd waaraan de gemeente meebetaalt.

De zaak is actueel nu de gemeente Den Haag besloten heeft vooralsnog niet verder te gaan met warmtenetwerken vanwege onzekerheid over nieuwe wetgeving en financiering. In een brief van B&W Den Haag aan de gemeenteraad staat: ‘Het is duidelijk geworden dat ook de onzekerheden rondom de nieuwe Wet collectieve warmte (Wcw) een negatief effect hebben op de haalbaarheid van een succesvolle aanbesteding van warmteconcessies, doordat de markt hierdoor zekerheden van andere partijen vragen. Daarbij zijn, om de business case te financieren, extra substantiële financiële bijdragen noodzakelijk van, woningcorporaties, particuliere vastgoedeigenaren, de Rijksoverheid en de gemeente naast de investering van marktpartijen’.

Het warmtenetwerk in Heuvel/Amstelwijk moet ervoor zorgen dat de woningen in dat gebied van het gas afgaan. Het zou de eerste wijk in Leidschendam-Voorburg worden waar dat gebeurt. De rijksoverheid heeft de gemeente een miljoenensubsidie toegekend voor het project waarin ook woningcorporaties meewerken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter