Nieuws
Investeren in lokale aanpak zonbescherming

GGD Haaglanden krijgt ruim €317.000 financiering van KWF kankerbestrijding voor een tweejarig project voor betere zonbescherming. Doel is inwoners van de regio Haaglanden waaronder Leidschendam-Voorburg beter te beschermen tegen huidkanker. In regio Haaglanden komt deze vorm van kanker namelijk bovengemiddeld vaak voor, zo bleek uit de zogenoemde Kankeratlas.

,,Mede dankzij de Kankeratlas weten we dat huidkanker meer voorkomt in de kustgemeenten, waar meer zonuren zijn en een sterkere zonkracht”, zegt Carla van Gils, directeur van KWF. ,,Dat geldt ook voor de regio Haaglanden. Dankzij deze financiering kan GGD Haaglanden nu nog intensiever aan de slag met gerichte interventies. Met als doel dat minder mensen in deze regio huidkanker krijgen.”

,,Om huidkanker zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat inwoners in regio Haaglanden zich bewust zijn van het belang van zonbescherming en de risico’s van uv-straling”, stelt Helene Steenhoff, GGD Haaglanden. ,,Met de projectfinanciering van KWF kunnen we een tweejarig project starten om huidkanker onder inwoners in regio Haaglanden terug te dringen. Denk daarbij aan campagnes op het gebied van bewustwording, maar ook aan bijvoorbeeld zonwerende maatregelen bij plekken waar veel kinderen komen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter