Nieuws
Nieuw initiatief deelmobiliteit

De gemeente maakt een nieuwe start met deelmobiliteit: deelauto’s, -scooters, -fietsen en -bakfietsen. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus bekend gemaakt. Er wordt 150.000 euro voor uitgetrokken, geld dat gereserveerd was voor een proef met deelauto’s in het Damcentrum Leidschendam, die niet meer door gaat.

De gemeente kent nu qua deelmobiliteit twee aanbieders: Felyx (deelscooters) en Greenwheels (deelauto’s). Daar komen nu bij:

= My Wheels: 12 tot 15 deelauto’s,

= Go Sharing/Felyx/Check: plan gezamenlijk aanbieden elektrische deelscooters,

= Go Sharing: aanbieden elektrische deelfietsen,

= Cargoroo: aanbieden 10 tot 15 elektrische deelbakfietsen.

Ruim de helft van de 150.000 euro (85.000 euro) gaat op aan inspanningen van gemeentelijke ambtenaren voor deelmobiliteit. De rest wordt als volgt verdeeld: voorlichting/promotie deelauto 15.000; stimuleren initiatieven deelauto 25.000; regionale aanpak 5000; aanpassen openbare ruimte voor deelmobiliteit 20.000.

Keus bericht dat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag werkt aan een regionaal beleid deelmobiliteit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter