Nieuws
Met kerst meer verbonden met familie
Driekwart van Nederlanders voelt zich extra verbonden met vrienden en familie tijdens kerst. Dit komt naar voren uit onderzoek van Hallmark. Twee op de drie Nederlanders kijkt dan ook uit naar de kerstdagen.
 
Kaartenleverancier Hallmark heeft onderzoek gedaan naar de betekenis van kerst voor Nederlanders. Opvallend is dat jongeren zich minder vaak extra verbonden voelen tijdens de feestdagen. Slechts 44% van de jongeren tussen de 18-24 jaar geeft aan zich wel extra verbonden te voelen ten opzichte van 52% bij de 65-plussers.
Ook zijn er provinciale verschillen te zien. Inwoners uit Zeeland voelen zich het minst verbonden van alle provincies. Daar voelt slechts 27% zich meer verbonden met zijn of haar naasten. In Zuid-Holland voelt men zich met meest verbonden. In die provincie geeft 51% van de inwoners dit aan.
Staat de periode rond kerst voor u gelijk aan stress? Dan bent u niet de enige. Bijna één op de zes Nederlanders geeft aan dat zij stress ervaren voorafgaand of tijdens de kerstdagen. Het grootste deel geeft aan zich zorgen te maken over het soepel verlopen van de dag en voelt stress tijdens de voorbereiding. Ondanks de stress zeggen de meeste mensen, namelijk 66%, het toch leuk te vinden om kerst te vieren.
 
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter