Activiteiten
Rugbyveld VRC officieel opgeleverd
Er wordt sinds oktober al druk gesport op het nieuwe rugbyveld van VRC en nu heeft ook de formele oplevering plaatsgevonden. Ook de beachvolleybalvelden van Volevo zijn goedgekeurd en klaar om vanaf het voorjaar gebruikt te gaan worden.

De toplaag van het kunstgras rugbyveld is van 100% plantaardig materiaal gemaakt. Naast dat het goed is voor het milieu, biedt het ook extra voordelen. Het stelt de rugbyspelers in staat om optimaal te presteren, schokken effectiever te absorberen en het risico op blessures te minimaliseren. Het rugbyveld voldoet aan de voorwaarden die de World Rugby Regulation stelt. De onderbouw en fundering van het veld voldoen aan de normen van NOC*NSF. Dit betekent dat veld veilig gebruikt kan worden voor competitie en trainingen.

Om het rugbyveld aan te kunnen leggen moesten er een aantal bomen verdwijnen. De gemeente heeft hier in de omgeving van het rugbyveld meer bomen voor terug geplant. Ook zijn de oevers van de nabijgelegen sloot natuurvriendelijk gemaakt en zijn de lantaarnpalen voorzien van vleermuisvriendelijke verlichting.

VRC heeft nog geen eigen clubgebouw en kleedkamer. De gemeente en VRC trekken samen op om deze, naar verwachting in 2024, te realiseren. VRC is verantwoordelijk voor het clubgebouw en de gemeente voor het kleedgebouw. Totdat deze er zijn maakt de club dankbaar gebruik van de horecagelegenheid van Monkey Town en de kleedkamers van VEO. (foto Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter