Nieuws
Adviseur nieuwe cultuurvisie

Wethouder Marcel Belt heeft een ‘adviseur nieuwe cultuurvisie’ ingehuurd: Patty Jacobs, oud-directeur van Trias, centrum voor de kunsten. Jacobs vertrok in augustus na dertien jaar als directeur/bestuurder bij Trias. Sindsdien is ze actief als ‘interim manager en adviseur cultuur’.

Trias is gevestigd in Rijswijk. De organisatie werd in 1984 opgericht om kinderen, jongeren en volwassenen te ontwikkelen in cultuur educatie. Trias is ook actief in Leidschendam-Voorburg. Dit jaar krijgt men bijna 65.000 euro subsidie van de gemeente ten behoeve van wijkmuziekschool, jeugdtheaterschool, muziekeducatie, cultuurmenu (cultuur op school). Trias gebruikt Theater Ludens Voorburg en het Veur Theater Leidschendam als locaties. Sport en Welzijn (SenW) Leidschendam-Voorburg maakt ook gebruik van het Trias-aanbod. SenW ontvangt 2 miljoen subsidie van de gemeente.

Belt wil medio 2024 een nieuwe cultuurvisie presenteren. Bureau Berenschot bracht eerder dit jaar op verzoek van Belt rapport uit over de cultuur in de gemeente. Het oordeel was keihard: geen visie, geen beleid en veel te weinig geld. In 2015 presenteerde het toenmalige college van B&W een cultuurvisie met een actieprogramma. Er werd voor de periode 2015-2018 ook 800.000 euro extra voor cultuur vrijgemaakt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter