Activiteiten
Cabaret, familiefilm en lunchconcert in Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens in de week van 13 januari. Ludens is te vinden aan het ,
Burg. Feithplein 95  in Voorburg . Tel. 070 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa
Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Zaterdag 13 januari: Cabaret/ Piet van Eeghen / De Verlichting Nabij. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,00.

Vrijwel uit het niets won autodidact en wiskundeleraar Piet van Eeghen de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival 2022. De Telegraaf sprak over een heerlijke podiumpersoonlijkheid en prees zijn virtuoze taalgebruik en onnavolgbare timing. Ook de Theaterkrant was lovend: “een allround performer die zowel een uitstekende conferencier als een begenadigd muzikant (gitaar en piano), componist en liedtekstdichter [is]. Als die gast net zo leuk is voor de klas als op het podium dan zijn, zijn leerlingen te benijden”. In zijn debuutvoorstelling De Verlichting Nabij leert het publiek Piet kennen door middel van zijn absurdistische liedjes en van subtiele ironie doorspekte conferences. Hij verovert de zaal met zijn charme, deelt zijn bizarre hersenspinsels met het publiek en neemt zijn geest schaamteloos onder de loep in De Verlichting Nabij.

Zondag 14 januari: Theater Cinema Jeugd / Casper & Emma en de Gouden Ring / Noorwegen 2023. Aanvangstijd 10.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Familiefilm van Marianne Sand. Met o.a. Fredrik Søyseth Dæhlin, Olivia Eik, Marysia S. Peres, Mads Ousdal en Lisa Teige. Casper en Emma gaan samen met hun familie op vakantie naar het eiland Malta dat ligt in de Middellandse zee. Op hun eerste dag op het strand ontmoeten ze Pawlu en zijn knuffel, Dolfijn. Het begin van een echte vakantievriendschap. Tijdens het spelen vinden de drie vriendjes samen iets bijzonders in de zee: een gouden ring! Casper en Emma denken dat iemand zijn trouwring is verloren en gaan op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Maar het vinden van de eigenaar van de ring blijkt moeilijker dan gedacht.

Donderdag 18 januari: Lunchconcert / Duo Grenadil / Nota Bene. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

“Duo Grenadil bestaat uit: Fred Ruoff en Hans Witteman. De naam van het duo is genoemd naar het – donker gekleurde – hout van de klarinetten en basklarinetten waarop de heren spelen. Zij spelen voor u de integrale uitvoering van “Nota Bene!” van Dolf de Kinkelder. Daarin zijn drie verschillende klarinetten te horen (Bes-, Es- en Bas-). Verder staan op het programma (voorlopig) stukken van de eveneens Nederlandse componisten Roderik de Man, Frank Peters en Willem Boogman, en werken van Erik Satie, Domenico Scarlatti en Blago Simeonov.” De twee klarinettisten spelen lange tijd samen in het Haags Blazersensemble Oktopus (rond 1979 – 1986) en later in het trio Studio, met pianist Roeland Doesburg. Sinds 2022 vormen zij het Duo Grenadil. Hans heeft een bloeiende lespraktijk en treedt veelvuldig op met het ensemble Ereprijs. Fred speelt en treedt op in kleine ensembles.)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter