Nieuws
Wethouder erkent misser

Wethouder Marcel Belt laat de aangekondigde subsidieregeling duurzaamheidsmaatregelen voor sport-, wijk-, culturele-, maatschappelijke-, en scoutingsverenigingen en stichtingen, herzien. De hoogte van de subsidie was gekoppeld aan het aantal leden van de betrokken organisaties. Buiten sportverenigingen hebben die echter geen leden. De regeling was een besluit van B&W. Er is geen formele verordening opgesteld aangezien het om een tijdelijke subsidie gaat. Er wordt nu op het Raadhuis gewerkt aan een ‘extra toevoeging ter verduidelijking’, aldus een woordvoerster van de wethouder. Al eerder gaf het Raadhuis aan dat er bij stichtingen die de subsidie wilde hebben gekeken ging worden naar het bereik. Stichtingen hebben formeel geen leden. De ‘regeling incidentele subsidies voor duurzame initiatieven’ werd door B&W op 5 december vastgesteld. Vlietnieuws wees er al eerder op dat de regeling niet kon kloppen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter