Nieuws
Houdt uw hond aan de lijn als u een zeehond ziet

Voor Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s-Gravenhage e.o. is de maat vol. In de afgelopen dagen zagen zij vier gewonde zeehondenpups. Voor allen geldt dat ze gebeten zijn door loslopende honden.  Daarom roept Dierenambulance Den Haag op: houdt uw hond aan de lijn als u een zeehond ziet.

Het pupseizoen van de grijze zeehond is begonnen. Altijd een verrassing als u ze tegenkomt op het strand. Twee gebeten zeehondenpups bevonden zich op het strand van Kijkduin. Eén zeehond met een bijtwond lag op het Zuiderstrand in Scheveningen. En bij het Zwarte Pad in Scheveningen lag de pup met de zware verwondingen.

= Ziet u een zeehond, houdt minstens 30 meter afstand,

= Scan het strand en als u een zeehond ziet, lijn uw loslopende hond aan. Een zeehond raakt enorm gestrest zodra hij benaderd wordt door een hond,

= Een selfie maken met een zeehond is niet ok. Ook voor een foto dient u minimaal 30 meter afstand te houden,

= laat het dier met rust. De zeehond heeft ook het recht om het strand te gebruiken zonder gestoord te worden. Jaag het dier dus niet terug de zee in. Hij ligt daar om te rusten.

Vermoedt u dat het dier ziek of gewond is? Neem contact op met 144, de dierenambulance uit de regio of de zeehondencentra.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter