Nieuws
Energietoeslag onterecht uitbetaald

Bij de uitbetaling van de energietoeslag 2023 aan inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar is iets fout gegaan. Ongeveer 160 inwoners van de 3 gemeenten kregen de toeslag, terwijl zij hier geen recht op hebben. Het gaat om inwoners jonger dan 21 jaar. En om inwoners die nog inwonend zijn en dus geen eigen energiecontract hebben. Door een fout in de selectie zijn hun gegevens meegenomen in de automatische uitbetaling. Inwoners om wie het gaat, krijgen een brief met het verzoek om de energietoeslag terug te betalen.  Als inwoners financiële problemen hebben, dan kijkt de gemeente naar mogelijkheden om hen te helpen. In totaal is de energietoeslag nu 5174 keer uitbetaald. Uiterlijk 1 februari 2024 kunnen inwoners de energietoeslag aanvragen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter