Nieuws
Gemeente koopt grond Autobedrijf Fock

De eigenaar van Autobedrijf Fock, Oude Trambaan 40 in Leidschendam, wil zijn grond en opstallen verkopen aan de gemeente. De gemeente wil ter plekke woningen, werkruimten en zorgvoorzieningen realiseren. Het naastgelegen terrein Koningin Julianaweg 44 (braak liggend, eigendom gemeente) en Koningin Julianaweg 46 (Medisch Centrum Leidschendam) worden daarbij betrokken.

Dat blijkt uit een brief van wethouder Bianca Bremer aan de gemeenteraad. B&W gaan de eigenaar van Autobedrijf Fock nu een aanbieding doen. De hoogte is gebaseerd op de geschatte waarde en het grondbeleid van de gemeente. Te zijner tijd zal de gemeenteraad gevraagd worden in te stemmen met een krediet voor de aankoop.

Volgens Bremer gaat het om een strategische aankoop die bijdraagt aan de gemeentelijke doelen en gezond woon- en leefklimaat; een levendige leefomgeving met passende voorzieningen en activiteiten; een groene duurzame woongemeente. Na aankoop start burgerparticipatie over de kaders voor herontwikkeling van het gebied.

Autobedrijf Fock zit sinds 1968 in Leidschendam. Het wordt nu gerund door de dochter van eigenaar Wim Fock. Hij was gespecialiseerd in Mitsubishi. (foto Auto Fock)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter