Nieuws
Afval en de feestdagen

Een bericht van de gemeente: ‘Met de feestdagen voor de deur is het goed om te weten hoe de afvalinzameling in die periode verloopt. Hieronder vindt u informatie over aangepaste openingstijden, inzameldagen en meer.

Huis-aan-huis inzameling

Eerste Kerstdag valt dit jaar op een maandag, Tweede Kerstdag op een dinsdag. Dat betekent dat de inzameldag van maandag 25 december én dinsdag 26 december verschuift naar zaterdag 23 december.

Nieuwjaarsdag valt dit jaar op een maandag. Dit betekent dat de inzameldag voor maandag 1 januari verschuift naar zaterdag 30 december.

Openingstijden milieustraten Avalex

Op maandag 25 december en dinsdag 26 december zijn de milieustraten dicht. Op maandag 1 januari ook. Tijdens de feestdagen zijn dus alle milieustraten gesloten.

Grofvuil

In de week tussen kerst en oud en nieuw is het niet mogelijk uw grofvuil aan huis op te laten halen door Avalex.

Wijkcontainers

Tijdens de feestdagen zitten wijkcontainers vaak eerder vol en daarom rijdt Avalex in die periode extra vaak langs. Zit de container toch vol? Zet het afval dan alsjeblieft niet naast de container. Kom later nog een keer terug of kijk of er ruimte is in een container verderop. Zet u uw afval wel naast de container, dan riskeert u een boete van € 95,-.

Alle bovengrondse containers, ook de glascontainers, worden vanaf 27 december tijdelijk weggehaald in verband met de veiligheid. Op 2 januari worden deze containers weer teruggeplaatst.

Nieuwe inzameldagen in 2024

Heeft u thuis eigen containers? Dan verandert er misschien iets voor u in 2024. Controleer uw inzameldagen op de website van Avalex  of in de Avalex App.

Samen houden we het schoon!’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter